Okolicznościowe
„Pałacu pod Bocianim Gniazdem” poleca przykładowe MENU na róże okazje okolicznościowe (urodziny, jubileusze)
Danie I:
Rosół drobiowy z makaronem
Danie II podane na półmiskach
De’vollay (pierś kurczaka zawijana z serem i masłem)
Pieczeń z karkówkiw sosie własnym
Sos: ciemny pieczeniowy,
Ziemniaki z wody oraz ziemniaki opiekane
Zestaw surówek: surówka z kapusty pekińskiej, buraczki
Przekąski
-
Swojskie jadło – patery podsuszanych kiełbas i wędzonych szynek
-
Pasztet ze śliwką z chlebem własnego wypieku
-
Śledzik po staropolsku z cebulką w oliwce
-
Sałatka jarzynowa
-
Sałatka cesarska,
-
Mix kąsków z tortilli
Kolacja
-
strogonow lub barszczyk czerwony z krokietem
Bufet szwedzki
-
kawa/ herbata dodatki
-
słodki poczęstunek
Dodatki
-
Soki ngaz, Woda mineralna ngaz
-
Muzyka mechaniczna w tle
-
Dekoracja stołów, serwetki, świeczki itp.
-
Alkohol we własnym zakresie