Pałac Pod Bocianim Gniazdem w Runowie

Niezapomniane wesele w Runowie

przy akompaniamencie żywej muzyki, uroczysta eskorta konna w pałacowym parku, a w centrum uśmiechnięci i szczęśliwi Państwo Młodzi. Właśnie tak wygląda uroczysty moment przywitania wszystkich gości.

Ta wyjątkowa chwila, kiedy to „młodzi” ślubują sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską, może stać się najpiękniejszą w ich życiu.

W „Pałacu pod Bocianim Gniazdem

zorganizujecie niezapomniane przyjęcie weselne dla swoich gości. Profesjonalna obsługa kelnerska, pyszne jedzenie i urocza okolica to tylko niektóre zalety tego miejsca.

Dzięki naszemu doświadczeniu i Waszej wyobraźni przygotujemy zachwycające przyjęcie weselne i sprawimy, że Wasi goście zapamiętają je na długo.

Sala weselna pomieści ponad 100 os. jest klimatyzowana i posiada bogaty wystrój.

Podczas przyjęcia weselnego szef kuchni zaserwuje pyszny obiad, smaczne zakąski oraz dodatkowe niespodzianki kulinarne. Nasza kadra animatorów zajmie się dziećmi i poprowadzi dla wszystkich zabawy oraz tańce animacyjne. Profesjonalna obsługa kelnerska zadba o każdy szczegół, by goście poczuli się wyjątkowo. 

O wyjątkowy wystrój sali, odpowiedni dobór muzyki oraz dodatkowe atrakcje zadba nasza kadra, uwzględniając wszelkie życzenia i sugestie.

Waszym jedynym zadaniem będzie się dobrze bawić i pięknie wyglądać.

Dla wszystkich gości udostępnimy pokoje, zaś w sali jadalnej zaserwujemy bufet śniadaniowy.

 

ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ >

 

Pałac
Pałac
Pałac
Pałac
Pałac
Pałac

Menu weselne składa się z dań podawanych na półmiskach
Jeżeli macie Państwo pytania lub wątpliwości - dzwońcie, piszcie!
Koszty przyjęcia weselnego w Pałacu pod Bocianim Gniazdem już od 210 zł/os

Danie I

(jedna z propozycji)

1. Rosół z makaronem,
2. Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
3. Zupa Królewska
4. Krem serowy z mięsem drobiowym

Danie I
Danie I
Danie I
Danie I

Danie II

Dwie i pół porcji na osobę do wyboru:

1. Kotlet de’Volaille (do wyboru serem i masłem) lub Kotlet Wykwintny (z serem i pieczarkami) / pół porcji na osobę
2. Schab po staropolsku lub Zrazy zawijane Belweder / porcja na osobę
3. Filet po królewsku (pierś z kurczaka faszerowana kremem szpinakowym) / pół porcji na osobę
4. Fileciki faszerowane śliwkami i ananasem w sosie żurawinowo-winnym / porcja na osobę
5. Medaliony z ananasem, żurawiną i żółtym serem lub Roladki z papryką i ogórkiem w sosie własnym / pół porcji na osobę
6. Kotlet Szwajcar (ser+szynka) lub Kotlet Belwederski (z pieczarką i kiszoną kapustą)/ pół porcji na osobę
7. Pieczeń w sosie np. karkówka po prowansalsku lub schab faszerowany w sosie własnym / porcja na osobę
8. Pieczone udko z kurczaka / porcja na osobę
9. Pieczarka faszerowana + pieczarka w cieście naleśnikowym / pół porcji na osobę
Sosy (2 do wyboru): ciemny pieczeniowy, jasny pieczeniowy, myśliwski, żurawinowy, czosnkowy, beszamelowy,
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, zestaw surówek, kompot

Danie II
Danie II
Danie II
Danie II

Zimna płyta - przekąski 

1. Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem lub Roladki z kurczaka – tymbaliki
2. Rolada boczkowa lub Rolada Zbójnicka.
3. Schab nadziewany śliwkami lub Kiszonki schabowe faszerowane lub Karkówka pieczona po prowansalsku.
4. Pasztet domowy pieczony podawany z sosem tatarskim.
5. 2 pozycje po 50%: Roladki z łososia z mozarellą i ziołami lub jaja faszerowane w sosie tatarskim lub Mozarella z pomidorami, czosnkiem i oliwą lub Koreczki Camembert
6. Pstrąg w galarecie
7. Ryba po „grecku” lub Ryba po „cygańsku” (na ostro)
8. Śledziowe różności: śledź na cztery smaki (koreczki śledziowe po kaszubsku, śledzik w oliwce, śledzik w jarzynach, śledzik po tatarsku) lub sałatka SURIMI – krabowa;
9. Dwie sałatki do wyboru: Gyros, Cesarska, Capresse, Grecka, Jarzynowa, Hawajska, Warstwowa 

Zimna płyta - przekąski 
Zimna płyta - przekąski 
Zimna płyta - przekąski 
Zimna płyta - przekąski 

Dania gorące

Podawane w czasie przyjęcia: (TRZY Z PROPOZYCJI)

1. Barszcz czerwony z pasztecikiem,
2. Ryż z kurczakiem i rodzynkami,
3. Boeuf Strogonow,
4. Bogracz z kluseczkami,
5. Gulasz z bułką paryską,
6. Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z brązowym ryżem.
7. Szaszłyk z pieczarkami,
8. Kurczak pieczony,
9. Flaczki wołowe + bułka paryska,
10. Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym
11. Szynka płonąca z kapustą zasmażaną i dipem chrzanowym

Dania gorące
Dania gorące
Dania gorące
Dania gorące

Poprawiny 12.00 - 18.00

OBIAD:

Danie I : (jedna z propozycji)

1. Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkiem,
2. Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Danie II: Filet z piersi kurczaka Ziemniaki z wody, Surówka, Pozostałe przekąski

Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu >>

Poprawiny 12.00 - 18.00
Poprawiny 12.00 - 18.00
Poprawiny 12.00 - 18.00
Poprawiny 12.00 - 18.00

Kontakt

Marta Rutkiewicz

tel.: 501 385 301

Biuro Pałacu

tel.: 502 206 372

e-mail: biuro@runowo.pl

Przejdź do góry strony

Zaznacz, aby wygenerować wersję PDF