facebook-pageview
Pałac Pod Bocianim Gniazdem w Runowie

Wesela

Niezapomniane wesele, przy akompaniamencie żywej muzyki, uroczysta eskorta konna w pałacowym parku, a w centrum uśmiechnięci i szczęśliwi Państwo Młodzi. Właśnie tak wygląda uroczysty moment przywitania wszystkich gości.

Ta wyjątkowa chwila, kiedy to „młodzi” ślubują sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską, może stać się najpiękniejszą w ich życiu.

Wejście Pary Młodej z lotu ptaka

W „Pałacu pod Bocianim Gniazdemzorganizujecie niezapomniane przyjęcie weselne dla swoich gości. Profesjonalna obsługa kelnerska, pyszne jedzenie i urocza okolica to tylko niektóre zalety tego miejsca.

Dzięki naszemu doświadczeniu i Waszej wyobraźni przygotujemy zachwycające przyjęcie weselne i sprawimy, że Wasi goście zapamiętają je na długo.

Sala weselna pomieści ponad 100 os. jest klimatyzowana i posiada bogaty wystrój.

Podczas przyjęcia weselnego szef kuchni zaserwuje pyszny obiad, smaczne zakąski oraz dodatkowe niespodzianki kulinarne. Nasza kadra animatorów zajmie się dziećmi i poprowadzi dla wszystkich zabawy oraz tańce animacyjne. Profesjonalna obsługa kelnerska zadba o każdy szczegół, by goście poczuli się wyjątkowo. 

O wyjątkowy wystrój sali, odpowiedni dobór muzyki oraz dodatkowe atrakcje zadba nasza kadra, uwzględniając wszelkie życzenia i sugestie.

Waszym jedynym zadaniem będzie się dobrze bawić i pięknie wyglądać.

Dla wszystkich gości udostępnimy pokoje, zaś w sali jadalnej zaserwujemy bufet śniadaniowy.

 

Menu weselne składa się z dań podawanych na półmiskach 

Sala weselna w Runowie

Danie I: (jedna z propozycji)

1. Rosół z makaronem,

2. Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,

3. Zupa Królewska

4. Krem serowy z mięsem drobiowym

Danie II: dwie i pół porcji na osobę do wyboru:

1. Kotlet de’Volaille ( z serem i masłem) lub Kotlet Wykwintny (z serem i pieczarkami) / pół porcji na osobę

2. Schab po staropolsku lub Zrazy zawijane Belweder / porcja na osobę

3. Filet po królewsku (pierś z kurczaka faszerowana kremem szpinakowym) / pół porcji na osobę

4. Fileciki faszerowane śliwkami i ananasem w sosie żurawinowo-winnym / porcja na osobę

5. Medaliony z ananasem, żurawiną i żółtym serem lub Roladki z papryką i ogórkiem w sosie własnym / pół porcji na osobę

6. Kotlet Szwajcar (ser+szynka) lub Kotlet Belwederski (z pieczarką i kiszoną kapustą)/ pół porcji na osobę

7. Pieczeń w sosie np. karkówka po prowansalsku lub schab faszerowany w sosie własnym / porcja na osobę

8. Pieczone udko z kurczaka / porcja na osobę

9. pieczarka faszerowana + pieczarka w cieście naleśnikowym / pół porcji na osobę

Sosy (2 do wyboru): ciemny pieczeniowy, jasny pieczeniowy, myśliwski, żurawinowy, czosnkowy, beszamelowy,

Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, zestaw surówek, kompot

ZIMNA PŁYTA - przekąski 

1. Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem lub Roladki z kurczaka – tymbaliki

2. Rolada boczkowa lub Rolada Zbójnicka.

3. Schab nadziewany śliwkami lub Kiszonki schabowe faszerowane lub Karkówka pieczona po prowansalsku.

4. Pasztet domowy pieczony podawany z sosem tatarskim.

5. 2 pozycje po 50%: Roladki z łososia z mozarellą i ziołami lub jaja faszerowane w sosie tatarskim lub Mozarella z pomidorami, czosnkiem i oliwą lub Koreczki Camembert

6. Pstrąg w galarecie

7. Ryba po „grecku” lub Ryba po „cygańsku” (na ostro)

8. Śledziowe różności: śledź na cztery smaki (koreczki śledziowe po kaszubsku, śledzik w oliwce, śledzik w jarzynach, śledzik po tatarsku) lub sałatka SURIMI – krabowa;

9. Dwie sałatki do wyboru:

Gyros, Cesarska, Capresse,

Grecka, Jarzynowa, Hawajska, Warstwowa 

DANIA GORĄCE podawane w czasie przyjęcia: (TRZY Z PROPOZYCJI)

1. Barszcz czerwony z pasztecikiem,

2. Ryż z kurczakiem i rodzynkami,

3. Boeuf Strogonow,

4. Bogracz z kluseczkami,

5. Gulasz z bułką paryską,

6. Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z brązowym ryżem.

7. Szaszłyk z pieczarkami,

8. Kurczak pieczony,

9. Flaczki wołowe + bułka paryska,

10. Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym

11. Szynka płonąca z kapustą zasmażaną i dipem chrzanowym

POPRAWINY 12.00 - 18.00

OBIAD:

Danie I : (jedna z propozycji)

1. Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkiem,

2. Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Danie II: Filet z piersi kurczaka Ziemniaki z wody, Surówka, Pozostałe przekąski

Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu >>

Jeżeli macie Państwo pytania lub wątpliwości - dzwońcie, piszcie!

Koszty przyjęcia weselnego w Pałacu pod Bocianim Gniazdem już od 210 zł/os

 

 ZOBACZ GALERIĘ ZDJĘĆ > 

kontakt:

Marta Rutkiewicz

tel.: 501 385 301

Biuro Pałacu

tel.: 502 206 372

e-mail: biuro@runowo.pl

Przejdź do góry strony

Zaznacz, aby wygenerować wersję PDF