Skocz do głównej treści strony

Niezapomniane wesele w Runowie

przy akompaniamencie żywej muzyki, uroczysta eskorta konna w pałacowym parku, a w centrum uśmiechnięci i szczęśliwi Państwo Młodzi. Właśnie tak wygląda uroczysty moment przywitania wszystkich gości.

Ta wyjątkowa chwila, kiedy to „młodzi” ślubują sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską, może stać się najpiękniejszą w ich życiu.

Wesele

Atrakcje

Animatorzy dla dzieci Zabawy i tańce animacyjne Atrakcyjna okolica

Profesjonalna obsługa

Doświadczony Szef kuchni Profesjonalna kadra kelnerska Klimatyzowana sala

Niezwykłe chwile

Niezapomniane przyjęcie weselne  Dbałość o każdy szczegół Wyjątkowa atmosfera miejsca

W „Pałacu pod Bocianim Gniazdem”

zorganizujecie niezapomniane przyjęcie weselne dla swoich gości. Profesjonalna obsługa kelnerska, pyszne jedzenie i urocza okolica to tylko niektóre zalety tego miejsca.

Dzięki naszemu doświadczeniu i Waszej wyobraźni przygotujemy zachwycające przyjęcie weselne i sprawimy, że Wasi goście zapamiętają je na długo.

Sala weselna pomieści ponad 100 os. jest klimatyzowana i posiada bogaty wystrój.

Podczas przyjęcia weselnego szef kuchni zaserwuje pyszny obiad, smaczne zakąski oraz dodatkowe niespodzianki kulinarne. Nasza kadra animatorów zajmie się dziećmi i poprowadzi dla wszystkich zabawy oraz tańce animacyjne. Profesjonalna obsługa kelnerska zadba o każdy szczegół, by goście poczuli się wyjątkowo. 

O wyjątkowy wystrój sali, odpowiedni dobór muzyki oraz dodatkowe atrakcje zadba nasza kadra, uwzględniając wszelkie życzenia i sugestie.

Waszym jedynym zadaniem będzie się dobrze bawić i pięknie wyglądać.

Dla wszystkich gości udostępnimy pokoje, zaś w sali jadalnej zaserwujemy bufet śniadaniowy.

Menu

Menu weselne składa się z dań podawanych na półmiskach
Jeżeli macie Państwo pytania lub wątpliwości - dzwońcie, piszcie!
Koszty przyjęcia weselnego wraz z noclegami dla Gości w Pałacu pod Bocianim Gniazdem już od 360 zł/os

Danie I

(jedna z propozycji)

1. Rosół z makaronem,
2. Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
3. Zupa Królewska
4. Krem serowy z mięsem drobiowym

Grafika 1: Danie I
Grafika 2: Danie I
Grafika 3: Danie I
Grafika 4: Danie I

Danie II

Dwie i pół porcji na osobę do wyboru:

1. Kotlet de’Volaille (do wyboru serem i masłem) lub Kotlet Wykwintny (z serem i pieczarkami) / pół porcji na osobę
2. Schab po staropolsku lub Zrazy zawijane Belweder / porcja na osobę
3. Filet po królewsku (pierś z kurczaka faszerowana kremem szpinakowym) / pół porcji na osobę
4. Fileciki faszerowane śliwkami i ananasem w sosie żurawinowo-winnym / porcja na osobę
5. Medaliony z ananasem, żurawiną i żółtym serem lub Roladki z papryką i ogórkiem w sosie własnym / pół porcji na osobę
6. Kotlet Szwajcar (ser+szynka) lub Kotlet Belwederski (z pieczarką i kiszoną kapustą)/ pół porcji na osobę
7. Pieczeń w sosie np. karkówka po prowansalsku lub schab faszerowany w sosie własnym / porcja na osobę
8. Pieczone udko z kurczaka / porcja na osobę
9. Pieczarka faszerowana + pieczarka w cieście naleśnikowym / pół porcji na osobę
Sosy (2 do wyboru): ciemny pieczeniowy, jasny pieczeniowy, myśliwski, żurawinowy, czosnkowy, beszamelowy,
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, zestaw surówek, kompot

Grafika 1: Danie II
Grafika 2: Danie II
Grafika 3: Danie II
Grafika 4: Danie II

Zimna płyta - przekąski 

1. Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem lub Roladki z kurczaka – tymbaliki
2. Rolada boczkowa lub Rolada Zbójnicka.
3. Schab nadziewany śliwkami lub Kiszonki schabowe faszerowane lub Karkówka pieczona po prowansalsku.
4. Pasztet domowy pieczony podawany z sosem tatarskim.
5. 2 pozycje po 50%: Roladki z łososia z mozarellą i ziołami lub jaja faszerowane w sosie tatarskim lub Mozarella z pomidorami, czosnkiem i oliwą lub Koreczki Camembert
6. Pstrąg w galarecie
7. Ryba po „grecku” lub Ryba po „cygańsku” (na ostro)
8. Śledziowe różności: śledź na cztery smaki (koreczki śledziowe po kaszubsku, śledzik w oliwce, śledzik w jarzynach, śledzik po tatarsku) lub sałatka SURIMI – krabowa;
9. Dwie sałatki do wyboru: Gyros, Cesarska, Capresse, Grecka, Jarzynowa, Hawajska, Warstwowa 

Grafika 1: Zimna płyta - przekąski 
Grafika 2: Zimna płyta - przekąski 
Grafika 3: Zimna płyta - przekąski 
Grafika 4: Zimna płyta - przekąski 

Dania gorące

Podawane w czasie przyjęcia: (TRZY Z PROPOZYCJI)

1. Barszcz czerwony z pasztecikiem,
2. Ryż z kurczakiem i rodzynkami,
3. Boeuf Strogonow,
4. Bogracz z kluseczkami,
5. Gulasz z bułką paryską,
6. Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z brązowym ryżem.
7. Szaszłyk z pieczarkami,
8. Kurczak pieczony,
9. Flaczki wołowe + bułka paryska,
10. Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym
11. Szynka płonąca z kapustą zasmażaną i dipem chrzanowym

Grafika 1: Dania gorące
Grafika 2: Dania gorące
Grafika 3: Dania gorące
Grafika 4: Dania gorące

Poprawiny 12.00 - 18.00

OBIAD:

Danie I : (jedna z propozycji)

1. Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkiem,
2. Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Danie II: Filet z piersi kurczaka Ziemniaki z wody, Surówka, Pozostałe przekąski

Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu >>

Grafika 1: Poprawiny 12.00 - 18.00
Grafika 2: Poprawiny 12.00 - 18.00
Grafika 3: Poprawiny 12.00 - 18.00
Grafika 4: Poprawiny 12.00 - 18.00

Film

Galeria

Grafika 1: Galeria
Grafika 2: Galeria
Grafika 3: Galeria
Grafika 4: Galeria
Grafika 5: Galeria
Grafika 6: Galeria
Grafika 7: Galeria
Grafika 8: Galeria
Grafika 9: Galeria
Grafika 10: Galeria
Grafika 11: Galeria
Grafika 12: Galeria
Grafika 13: Galeria
Grafika 14: Galeria
Grafika 15: Galeria
Grafika 16: Galeria
Grafika 17: Galeria
Grafika 18: Galeria
Grafika 19: Galeria
Grafika 20: Galeria
Grafika 21: Galeria
Grafika 22: Galeria
Grafika 23: Galeria
Grafika 24: Galeria
Grafika 25: Galeria
Grafika 26: Galeria
Grafika 27: Galeria
Grafika 28: Galeria
Grafika 29: Galeria
Grafika 30: Galeria
Grafika 31: Galeria
Grafika 32: Galeria
Grafika 33: Galeria
Grafika 34: Galeria
Grafika 35: Galeria
Grafika 36: Galeria
Grafika 37: Galeria
Grafika 38: Galeria
Grafika 39: Galeria

Kontakt

Marta Rutkiewicz

tel.: 501 385 301

Biuro Pałacu

tel.: 502 206 372

e-mail: biuro@runowo.pl

Przejdź do góry strony