Wigilia Bożego Narodzenia to czas, w którym gasną wszelkie spory, siadamy do stołu wigilijnego z całą rodziną, dzielimy się opłatkiem i śpiewamy kolędy. Czy jednak przygotowania do niej zawsze muszą spędzać sen z powiek paniom domu? Czy zawsze muszą być tak męczące i czasochłonne?
Tradycję można połączyć z nowoczesnością. Każdy Polak wie, że na stole wigilijnym nie może zabraknąć ryby, pierogów, barszczu z uszkami. Jednak kto znajdzie w dzisiejszym świecie czas na przygotowanie aż 12 potraw – jak mówi tradycja.
Pałac Pod Bocianim Gniazdem w Runowie ma na to rozwiązanie. Wigilia może być smaczna, domowa, tradycyjna i nowoczesna , a co najważniejsze, nie trzeba poświęcać na jej przygotowanie aż tak dużo pracy w kuchni . Nasza firma zadba o to.
Runowo to mała wieś położona 17 km od Lęborka, w stronę Słupska. Codziennie dowozimy do Lęborka obiady dla pracowników biur i osób fizycznie pracujących. Dostarczamy obiady do szkół i przedszkoli. Obsługujemy catering firmowy i prywatny. Dlaczego więc nie zaufać tradycji i doświadczeniu , a przy okazji odpocząć?
Pałac pod Bocianim Gniazdem w Runowie oferuje wiele możliwości spędzenia wolnego czasu z rodziną. Jak to czasu z rodziną? No tak, bo jeżeli zamówisz w Pałacu pod Bocianim Gniazdem w Runowie catering na swój stół wigilijny, to zyskasz ponad 24 godziny więcej na miłe chwilę spędzone z rodziną.
Firma z rodzinną tradycją wkłada wiele serca w usługi , które oferuje. Dzięki temu każde danie, każdy catering, każda impreza są przygotowane z niezwykłą starannością i profesjonalizmem.
Poniżej przedstawiamy Państwu przykładowe menu wigilijne. Każde zamówienie jest indywidualnie ustalane i istnieje możliwość dowozu prosto do Twojego domu w dniu Wigilii.
Menu świąteczne 2014
Zupy:
- barszcz czerwony czysty – 350 ml – 4 zł
-grzybowa z łazankami – 350 ml – 7 zł
- rybna z owocami morza – 350 ml – 10 zł
Pierogi:
- z kapustą i grzybami –7 zł/6szt
- z kurkami – 9 zł/szt.
- z kaczką i żurawiną –8 zł/6szt
- ze szpinakiem i fetą w zielonym cieście – 6zł/6szt.
- paszteciki z mięsem – 1,2 zł/szt.
-Paszteciki z kapustą i grzybami – 1,2 zł/szt.
-Uszka do barszczu – 6 zł/10 szt.
Ryby:
- Krewetki w mleczku kokosowym – 15zł/6 szt.
- pstrąg z pieca faszerowany kuskusem i grzybami – 23zł/kg.
- pstrąg z pieca faszerowany suszonymi pomidorami – 23zł/kg.
- Karp po żydowsku – 20 zł/kg
- łosoś pod orzechowo-ziołową panierką – 55 zł/kg
- dorsz smażony w migdałach – 27 zł/kg
Mięsa na ciepło:
- Kaczka faszerowana jabłkami i rodzynkami – 80 zł/szt.
- Kaczka z wątróbką i jabłkiem – 80 zł/kg
-kotlet de’vollaile z serem i zł/masłem – 8 zł/100 g
- kotlet wykwintny - 8zł/100g.
- medaliony z borowikami w sosie kurkowym – 12zł/ szt./50-100 g.
- Karkówka pieczona w ziołach – 8 zł/100 g.
- zrazy wołowe w sosie własnym – 10 zł/100 g.
- zrazy wieprzowe w sosie własnym – 8 zł/100 g.
Mięsa na zimno:
- pasztet domowy – 5 zł/70 g.
- pasztet w cieście – 7zł/70 g.
- schab z morelą i śliwką – 9 zł/100 g.
- rolada drobiowa z wątróbką i szpinakiem – 8 zł/100 g.
- galaretka drobiowa – 2zł/szt.
Ryby na zimno:
- Terina z łososia wędzonego i szpinaku – 10 zł/100 g.
- Tatar z łososia wędzonego – 10 zł/100 g.
- sałatka śledziowa z buraczkami – 6 zł/100 g.
- tym baliki rybne z krewetkami – 4 zł/szt.
- praliny z łososia z chrzanem - 6 zł /szt.
Sałatki:
- tradycyjna jarzynowa – 5 zł/100 g.
- gyros – 6 zł/100 g.
Dekoracje potraw i wypożyczenie pater uzgadniane indywidualnie do zamówienia.
Kontakt
Monika Skwarczyńska
502206372
WWW.runowo.pl