Menu weselne składa się z dań podawanych na półmiskach. Jeżeli macie Państwo pytania lub wątpliwości — dzwońcie, piszcie! Koszty przyjęcia weselnego wraz z noclegami dla Gości w Pałacu pod Bocianim Gniazdem już od 360 zł/os
Danie I
(jedna z propozycji)
- Rosół z makaronem,
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
- Zupa Królewska
- Krem serowy z mięsem drobiowym
Danie II
Dwie i pół porcji na osobę do wyboru:
- Kotlet de’Volaille (do wyboru serem i masłem) lub Kotlet Wykwintny (z serem i pieczarkami) / pół porcji na osobę
- Schab po staropolsku lub Zrazy zawijane Belweder / porcja na osobę
- Filet po królewsku (pierś z kurczaka faszerowana kremem szpinakowym) / pół porcji na osobę
- Fileciki faszerowane śliwkami i ananasem w sosie żurawinowo-winnym / porcja na osobę
- Medaliony z ananasem, żurawiną i żółtym serem lub Roladki z papryką i ogórkiem w sosie własnym / pół porcji na osobę
- Kotlet Szwajcar (ser+szynka) lub Kotlet Belwederski (z pieczarką i kiszoną kapustą)/ pół porcji na osobę
- Pieczeń w sosie np. karkówka po prowansalsku lub schab faszerowany w sosie własnym / porcja na osobę
- Pieczone udko z kurczaka / porcja na osobę
- Pieczarka faszerowana + pieczarka w cieście naleśnikowym / pół porcji na osobę
Sosy (2 do wyboru): ciemny pieczeniowy, jasny pieczeniowy, myśliwski, żurawinowy, czosnkowy, beszamelowy,
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, zestaw surówek, kompot.
Zimna płyta — przekąski
- Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem lub Roladki z kurczaka – tymbaliki
- Rolada boczkowa lub Rolada Zbójnicka.
- Schab nadziewany śliwkami lub Kiszonki schabowe faszerowane, lub Karkówka pieczona po prowansalsku.
- Pasztet domowy pieczony podawany z sosem tatarskim.
- 2 pozycje po 50%: Roladki z łososia z mozarellą i ziołami lub jaja faszerowane w sosie tatarskim, lub Mozarella z pomidorami, czosnkiem i oliwą lub Koreczki Camembert
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po „grecku” lub Ryba po „cygańsku” (na ostro)
- Śledziowe różności: śledź na cztery smaki (koreczki śledziowe po kaszubsku, śledzik w oliwce, śledzik w jarzynach, śledzik po tatarsku) lub sałatka SURIMI – krabowa;
- Dwie sałatki do wyboru: Gyros, Cesarska, Capresse, Grecka, Jarzynowa, Hawajska, Warstwowa
Dania gorące
Podawane w czasie przyjęcia: (TRZY Z PROPOZYCJE)
- Barszcz czerwony z pasztecikiem,
- Ryż z kurczakiem i rodzynkami,
- Boeuf Strogonow,
- Bogracz z kluseczkami,
- Gulasz z bułką paryską,
- Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z brązowym ryżem.
- Szaszłyk z pieczarkami,
- Kurczak pieczony,
- Flaczki wołowe + bułka paryska,
- Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym
- Szynka płonąca z kapustą zasmażaną i dipem chrzanowym
Poprawiny 12:00 - 18:00
OBIAD:
Danie I: (jedna z propozycji)
- Żurek śląski z białą kiełbasą i jajkiem,
- Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Danie II:
Filet z piersi kurczaka Ziemniaki z wody, Surówka, Pozostałe przekąski